Olimpija
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Tekme NK Olimpije v Prvi ligi Telekom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 
Odgovori na to temo    Olimpija Seznam forumov » Tekme NK Olimpije v Prvi ligi Telekom Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Tekme NK Olimpije v Prvi ligi Telekom
Avtor Sporočilo
olimpijaDeaf
joker iz klopi
joker iz klopi


Pridružen/-a: 28.04. 2009, 19:06
Prispevkov: 319
Kraj: stadion za bežigradom

Prispevek Odgovori s citatom
Vršič s 13. potopil Domžale

Olimpija je dobila lokalni obračun z Domžalami. V Športnem parku je srečanje z zadetkom v 3. minuti, svojim 13. v letošnji sezoni, odločil reprezentančni vezist Dare Vršič. Vršil zapravil tudi enajstmetrovko.

Domžale 0:1 OLimpija

portni park, gledalcev 600, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Kopač (Spodnja Idrija).

Strelec: 0:1 Vršič (3.).

Domžale: Vidmar, Elsner, Knezović (od 67. Rems), Zec, Apatič, Teinović, Korun (od 87. Osmanaj), Zatković, Horvat, Drevenšek (od 59. Vuk), Pekič.

Olimpija: Džafić, Lidjan, Jović, Ranić (od 64. Škerjanc), Valenčič (od 90. Nunić), Anđelković, Bešić (od 90. Zorc), Ivelja, Vršič, Radujko, Sretenović.

Rumeni kartoni: Knezović, Drevenšek, Vuk, Zatkovič, Apatič.
Rdeč karton: Zatkovič (80.).

Olimpija je še šestič zapored neporažena. Danes v Športnem parku so si tri točke proti lokalnemu rivalu Domžalam zeleno-beli priigrali že zelo zgodaj, v tretji minuti srečanja, ki je pogrešalo kar precej nogometašev na obeh straneh. Že v tretji minuti so gostje iz prestolnice dosegli vodeči in kot se je pozneje izkazalo tudi zmagoviti zadetek. Dosegel ga je najboljši strelec lige Dare Vršič, ki je v letošnji sezoni, vključno z današnjim zadetkom, zadel že 13-krat. Po prejetem zadetku so žogo v svoje noge vzeli domači nogometaši, vendar gostujoče obrambe niso uspeli predreti. V 29. minuti je Olimpijina obramba zaustavila nevarnega Zatkoviča, vendar se sodnik Jug ni odločil za kazen. Olimpija je bila pred koncem prvega polčasa nevarna še enkrat, znova je zapretil njen najboljši posameznik Vršič, vendar se rezultat ni spremenil, na odmor so z zadetkom prednosti odšli Ljubljančani.

Drugi polčas so s priložnostjo začeli Domžalčani, pri katerih s strelom prvi poizkusil štajerski napadalec Damir Pekič. Elvis Džafič je njegov poizkus ubranil. Sledil je poizkus Olimpije, Filip Valenčič je v 52. minuti meril mimo domžalskih vrat. Po dobri uri igre nova priložnost Olimpije, pri strelu je bil Saša Ranič, vendar z 22 metrov ni premagal Vidmarja, ki se je izkazal. Pri Domžalčanih je znova poizkusil Zatkovič, vendar bil znova neuspešen. Končnica tekme je bila razburljiva. Matej Jug je z nekaterimi odločitvami malce vznemiril nezadovoljno domače občinstvo, posebej v 80. minuti, ko je, morda prestrogo, pot v slačilnico pokazal Zatkoviču. Zaradi simuliranja. V 84. minuti je Tadej Apatič v kazenskem prostoru igral z roko, Jug je pokazal na belo točko. Žogo si je namestil Vršič, ki pa enajstmetrovke ni realiziral, temveč je stresel okvir vrat. Do konca srečanja se izid ni več spremenil in ostalo je pri minimalni zmagi Olimpije.

_________________
OSMI DAN JE BOG USTVARIL OLIMPIJO
19 Nov 2011 23:01 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
olimpijaDeaf
joker iz klopi
joker iz klopi


Pridružen/-a: 28.04. 2009, 19:06
Prispevkov: 319
Kraj: stadion za bežigradom

Prispevek Odgovori s citatom
Zmaji brez rešitve za Celjane

Olimpija tudi v tretjem poskusu v tej sezoni ni uspela premagati Celja. Še več, gostje so še tretjič zapored ohranili mrežo nedotaknjeno proti klubu iz prestolnice, ki je še povečal zaostanek za Mariborom.

OLimpija 0:0 Celje

Stadion Stožice, gledalcev 600, sodniki: Mertik (Odranci), Gabor (Martjanci) in Bezjak (Gorišnica).

Olimpija: Džafić, Jović, Škerjanc (od 69. Nunić), Valenčič, Anđelković, Bešić (od 65. Zorc), Fink, Ivelja, Vršič, Radujko, Sretenović.
CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krljanović (od 82. Medved), Popović, Bezjak, Bakarič, Kapić (od 72. Krajcer), Močivnik (od 75. Močič), Radulović, Pavlović, Gobec.

Rumeni kartoni: Škerjanc; Gobec, Kapić, Popović.

Maribor je premagal Gorico, Olimpija pa ni premagala Celjanov. In prednost vijoličastih na prvem mestu še večja. Štajerci iz Celja so tako - čeprav morda nehote - naredili uslugo Štajercem iz Maribora. Hkrati pa so rumeno-modri še enkrat več dokazali, da so pravi strup za Olimpijo. Proti slednji v tej sezoni še niso izgubili, Zmaji pa ob tem njihove mreže niso zatresli niti enkrat! Še drugič zapored se iz Stožic vračajo neporaženi, z nekaj več sreče pa bi lahko slavili tudi tokrat. A dejstvo je, da je imela svoje priložnosti tudi Olimpija.

Čeprav so se Celjani tudi tokrat v Ljubljani odločili za sila defenzivno igro, pa to ne pomeni, da niso bili nevarni. Še več, iz protinapadov so si priigrali kar nekaj obetavnih priložnosti in kljub prevladi Olimpije so bili tisti, ki so prvi resneje zagrozili. V 19. minuti je Roman Bezjak ušel branilcem Olimpije in prišel sam pred Elvisa Džafiča, a streljal naravnost vanj. Pred tem so streljali tudi Zoran Pavlovič, Dejan Krljanovič in Denis Popovič, domači pa so preveč komplicirali, preveč rinili po sredini in se posledično zabijali v trd celjski obrambni zid. Ko je žoga prišla do Amela Mujčinovića, je bil slednji kot po pravilu vedno na mestu. V 34. minuti se je Dare Vršič po dolgi podaji znašel pred Mujčinovićem, a je streljal naravnost, vratar Celja pa je bil dobro postavljen. Žoga se je odbila do Adnana Bešiča, ki pa ga je tekmec dovolj dobro oviral, da ni uspel zadeti praznih vrat. Ljubljančani so zahtevali enajstmetrovko, toda verjetno neupravičeno.

Takoj na začetku drugega polčasa je proti Džafiču stekel tudi Iztok Močivnik, vendar njegov strel ni bil dovolj močan, dovolj natančen, da bi žoga končala v mreži. Drugi polčas je bil bolj razigran kot prvi, obe ekipi sta imeli svoje trenutke, svoje priložnosti, a ostalo je pri 0:0. Olimpija je še naprej prevladovala v posesti, toda Celjani so bili morda celo za odtenek bolj nevarni. Za strani domačih je dvakrat precej nevarno meril Filip Valenčič, blizu sta bila tudi Boban Jovič in Sreten Sretenović, toda Vršič ni imel svojega dneva. Iz dveh prostih strelov ni znal resneje ogroziti gola Celjanov, ki so ob koncu tekme zahtevali še enajstmetrovko, a sodnik Bojan Mertik ni nasedel dokaj teatralnem padcu v kazenskem prostoru. Tekma sicer ni bila dolgočasna, toda gledalci zadetkov niso videli, ti pa v nogometu seveda največ štejejo.

_________________
OSMI DAN JE BOG USTVARIL OLIMPIJO
24 Nov 2011 18:34 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
olimpijaDeaf
joker iz klopi
joker iz klopi


Pridružen/-a: 28.04. 2009, 19:06
Prispevkov: 319
Kraj: stadion za bežigradom

Prispevek Odgovori s citatom
Tradicija se nadaljuje

Leto 1987 ostaja zadnje, ko je Olimpija slavila v Kopru. Ljubljančani so razočarali tudi ob tokratnem gostovanju na Bonifiki, kjer so izgubili z 0:2 in sedaj za Mariborom zaostajajo že za kar dvanajst točk.

Koper 2:0 OLimpija

Štadion: Bonifika v Kopru, Gledalcev: 1000, Sodnik: Davor Drečnik

1:0 Aganović (64min)
2:0 Osterc (91min)

Koper: Igor Nenezič, Bojan Đukič, Miha Blažič, Matej Palčič, Siniša Linić (od 93. Urban Žibert), Davor Bagarić, Aljaž Struna, Adnan Aganović, Ivica Guberac, Davor Bubanja (od 87. Milan Osterc), Matej Pučko (od 92. Enes Handanagič).
Trener: Milivoj Bračun

Olimpija: Elvis Džafič, Milan Anđelkovič, Boban Jovič, Sreten Sretenović, Đorđe Ivelja (od 17. Blaž Božič), Davor Škerjanc (od 77. Marko Nunič), Matic Fink, Dare Vršič, Dalibor Radujko, Adnan Bešič, Filip Valenčič.
Trener: Dušan Kosič

Tokratno gostovanje Olimpije na Obali si je ogledalo okoli 1.300 gledalcev, ki so na koncu videli to, kar je bilo glede na tradicijo tudi pričakovati. Koper je premagal Ljubljančane in poskrbel, da Bonifika ostaja neosvojena trdnjava. Olimpija na koprskem štadionu ni slavila že 24 let, tudi tokrat je bila precej oddaljena od zmage. Koper je bil boljši, s porazom pa je Olimpija še povečala zaostanek za prvim mestom. Maribor tekmecu sedaj beži za 12 točk.

Koprčani so bili od začetka dalje boljši nasprotnik, imeli so tudi več priložnosti, a so bili pri strelih premalo natančni. V 17. minuti bi lahko zadel Matej Pučko, v 31. je bil blizu zadetku Davor Bubanja, ki pa ni znal izkoristiti slabega posredovanja Elvisa Džafiča. Slednji je bil bolj zbran pri nekaterih drugih akcijah Kopra, na drugi strani pa so bili gostje še najbližje golu po kotu, po katerem je Dare Vršič zadel prečko. Z volejem je poskušal tudi Filip Valenčič, a se Igor Nenezič ni pustil premagati.

Prvi polčas se je končal brez golov, v drugem sta padla dva. Koper je pretil predvsem iz protinapadov, po enem od takšnih se je med strelce v 63. minuti vpisal Adnan Aganović. Po podaji s strani je ukanil Matica Finka in prišel do strela, po katerem je klonil tudi Džafič. Olimpija je imela nato posest žoge na svoji strani, toda priložnosti ni bilo. Koper je bil bolj nevaren, Olimpija pa je poskušala predvsem iz prekinitev, a njeni nogometaši niso imeli svojega dne. Ko je bila tekma skorajda že končana in ko so gostje zadnjič pritisnili na gol Kopra, je slednji izvedel nov protinapad, v katerem je rezervist Milan Osterc skril žogo Bobanu Joviču, se ga lepo znebil in s strelom po tleh zapečatil zasluženo zmago svojega kluba.

_________________
OSMI DAN JE BOG USTVARIL OLIMPIJO
27 Nov 2011 20:06 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
olimpijaDeaf
joker iz klopi
joker iz klopi


Pridružen/-a: 28.04. 2009, 19:06
Prispevkov: 319
Kraj: stadion za bežigradom

Prispevek Odgovori s citatom
Klavrno jesensko slovo zmajev

Olimpija je predvsem na račun slabe igre v drugem polčasu doma klonila proti Gorici in jesenski del prvenstva končala na tretjem mestu. Elvis Džafič v drugem polčasu preprečil še višji poraz.

OLimpija 1:2 Gorica

tadion Stožice, gledalcev 700, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Vršič (25.), 1:1 Martinović (34.), 1:2 Radujko (57./avtogol).

Olimpija: Džafić, Ranić (od 46. Zorc), Škerjanc, Valenčič (od 66. Nunić), Anđelković, Bešić (od 61. Vučkić), Božič, Fink, Vršič, Radujko, Sretenović.
Hit Gorica: Brljak, Kovačević, Vicente, Plut (od 72. Buzeti), Martinović (od 68. Arčon), M. Mevlja. N. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (od 88. K. Jogan), Gregorič.

Rumeni kartoni: Sretenović, Brljak; Buzeti.

Olimpijina razprodaja točk v zaključku spomladanskega dela prvenstva se nadaljuje. Zmaji so proti Gorici odigrali eno najslabših letošnjih tekem v Stožicah in pred svojimi navijači doživeli drugi poraz po uvodni tekmi proti Celju.

V prvem polčasu je Olimpija narekovala ritem igra in goste stisnila na svojo polovico. V prvih desetih minutah sta zapretila Filip Valenčič in Davor Škerjanc, zasluženo vodstvo pa je sledilo v 24. minuti, ko je po lepem prodoru Matica Finka rutinirano zadel Dare Vršič in se podpisal pod svoj 14. prvenstveni zadetek v letošnji sezoni. Gorica je imela devet minut kasneje izjemno priložnost za izenačenje, a je Džafič z izjemno reakcijo preprečil veselje Vitu Plutu. V naslednjem napadu so gostje izenačili. Z desne strani je v daljši kot natančno meril Dino Martinovič, zadetek pa je pošteno razburil domače nogometaše, ki so bili mnenja, da je Plut v prepovedanem položaju neposredno vplival na akcijo. Čeprav so televizijski posnetki proteste potrdili, je seveda obveljala sodniška, do izteka polčasa pa velja omeniti še izjemen poskus Adnana Bešiča, ki je v podaljšku prvega dela z obrata stresel prečko, ki mu je preprečila bržkone najlepši zadetek v prvoligaški karieri.

V drugem polčasu se je igra zeleno-belih sesedla. Saša Ranič je zaradi poškodbe ostal v slačilnicah, v nadaljevanju pa je domači trener Dušan Kosič premešal vrste in Daliborja Radujka poslal celo v konico napada. Prav ljubljanski kapetan je bil v 56. minuti vpleten v akcijo, ki je odločila zmagovalca. Po podaji Dejana Žigona se je že žoga od njega odbila za hrbet Elvisa Džafiča in goste popeljala v vodstvo.

V zadnjih desetih minutah je Džafič kar dvakrat rešil kožo svojim soigralcem in preprečil še hujši poraz. Prvič je v zadnjem hipu izbil žogo pred neoviranim Vicentejem, še bolj pa se je izkazal v 84. minuti, ko je v obračunu ena na ena spregledal nakano Sandija Arčona in Olimpijo ohranil v igri.

Olimpija je s porazom zdrsnila na tretje mesto in po zmagi Maribora proti Rudarju zaostanek za vijoličastimi povečala na neulovljivih 15 točk. Končni jesenski izkupiček je predvsem zaradi slabih predstav v zadnjih tednih nižji od pričakovanj.

_________________
OSMI DAN JE BOG USTVARIL OLIMPIJO
04 Dec 2011 23:29 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malinuc
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 12.03. 2008, 20:25
Prispevkov: 2336
Kraj: Škofja Loka

Prispevek Odgovori s citatom
Danes Zmaje čaka domača tekma proti Rudarju. Zmaga bi bila zelo dobrodošla Wink Z novimi tremi točkami bi si namreč utrdili položaj na 2. mestu Wink

_________________
OLIMPIJA gre Arrow

lep dan vam želi administrator foruma Malinuc
11 Mar 2012 14:56 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Olimpija Seznam forumov » Tekme NK Olimpije v Prvi ligi Telekom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Stran 13 od 13

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.